..
..
..
..
..
 
Likya Yolu (yürüyüş)

 

1.gün   Antalya Transfer

2.gün   Hisarcandır – Göynük

3.gün   Göynük Yayla – Gedeleme   

4.gün   Gedeleme – Olympos Dağı – Beycik – Çıralı   

5.gün   Çıralı – Ulupınar – Chimera – Çıralı 

6.gün   Çıralı – Olympos – Musa Dağı – Adrasan 

7.gün   Adrasan

 

 

1.gün Antalya  

Antalya havalimanından Antalya’ daki otelinize transferiniz yapılacaktır.

 

2.gün: Hisarcandır – Göynük

Bugün otelinizden başlangıç noktamız olan Hisarçandır’ a kısa süren bir transfer yapılacak (25 km). Hisarcandır deniz seviyesinden yaklaşık 500 m yükseklikte bulunur. Yürüyüşümüz muhteşem çam ormanın arasından sürecek ve arazi biraz kayalık olabilir. 1.500 m yükekliğe çıkacağız oradan Göynük’ e ineceğiz. Deniz seviyesinde yürüyüşümüz bugünlük sona erecek. Günlük yürüyüş: 5 saat (yürüyüş yaklaşık 16 km) 

 

3.gün: Göynük Yayla – Gedeleme   

Yürüyüşümüze Göynük’ ten başlayacağız. Nehri geçeceğiz (su seviyesi bahar aylarında yüksek olabilir) ve geçişe kadar nehri takip edeceğiz ve dar bir köprüden karşı tarafa geçeceğiz. Patika yolunu takip ederek yokuş yukarı yürümeye devam edeceğiz. Yaklaşık 2.5 saat yürüdükten sonra zirveye ulaşmış olacağız. Piknikten sonra tekrar patika yolundan aşağıya doğru yürüyeceğiz. 30 dakikalık yürüyüşten sonra küçük bir nehri geçip, Göynük Yaylasına olan yürüyüşümüzün final bölümüne başlayacağız. Burada Gedeleme’ ye transferimizi yapmak üzere otobüs ile karşılanacağız. Yüksek yerlerdeki günlük yürüyüş: yaklaşık 6 saat. (yaklaşık 16 km)

 

4.gün: Gedeleme – Olympos Dağı – Beycik – Çıralı   

Sabah erkenden günümüzde Tahtalı Dağı (2.388 m)olarak bilinen Olympos Dağı’ na tırmanış (isteğe bağlı) ve dağın zirvesinden muhteşem sahil manzaraları görme fırsatı. Dağın zirvesine çıkmayı yeğleyenler (hava şartlarına bağlı) sabah yaklaşık saat 5’ te yola çıkacaklar ve diğerleri birkaç saat sonra başlayacaklar. Bir katır patikasından Beycik köyüne ineceğiz (7-9 saat yürüyüş). Turumuzun sonunda Çıralı’ daki Pansiyonumuza transfer edileceğiz.  

 

5gün: Çıralı – Ulupınar – Chimera – Çıralı 

Bugün Çıralı’ dan Ulupınar’ a kısa bir transferimiz olacak. Ulupınar’ dan Chimera’ ya doğru yürüyüşümüz sırasında muhteşem manzaralara şahit olacağız ve eski patikalardan ve çoban yollarından güzel bir yürüyüşümüz olacak. Olympos Dağı’ ve Akdeniz’ in manzarası ile Chimera bölgesini ziyaret edeceğiz (“Chimera” efsanevi ataş saçan bir canavardır). Efsaneye göre Bellerophon kanatlı atı Pegasus’ un üzerinde bu korkunç canavarı bozguna uğratmıştır. Bu bölgede binlerce yıldır yanan 12 ile 15 alev bulunur. Chimera’ yı ziyaret ettikten sonra, aşağıya doğru devam edeceğiz ve kendimizi Çıralı sahilinde denize girerek ödüllendireceğiz.  

 

6.gün: Çıralı – Olympos – Musa Dağı – Adrasan 

Bugün turumuza Likya’ lıların en önemli şehirlerden olan Olympos’ taki harabeleri gezerek başlıyoruz. Yabani bitkilerle kaplı tepelerden tırmanacağız, yabani meyve ağaçlarının altından geçeceğiz ve Musa Dağı geçidinden geçeceğiz. eski bir katır yolundan, ormanın içinden ve terk edilmiş çiftlik evlerinin yanından Adrasan’ a ineceğiz (yaklaşık 15 km).

 

7.gün: Adrasan   

Bugün gezimize çam ağaçları arasında, taşlı/kayalı bir yürüyüş yolunda yapacağımız yaklaşık 1 saatlik yürüyüş ile başlayacağız. Bu bölümde yokuş yukarı çıkacağız fakat zirveye ulaştığımızda gösterdiğimiz çabanın karşılığında kendimizi muhteşem bir deniz manzarasıyla ödüllendireceğiz. Gelidonya Feneri’ nin görülebileceği noktaya ulaşıncaya kadar gezimize devam edeceğiz. Gerçekten Fener’ e ulaşmak için yolumuzun son 4 km si yokuş aşağıya devam eder. Adrasan’ daki otelimize geri dönüş transferi yapılacak.