..
..
..
..
..
 
Batı Anadolu Turu

 

1.gün    Antalya Transfer

2.gün    Antalya – Kuşadası  

3.gün    Kuşadası – Bergama – Çanakkale  

4.gün    Çanakkale – Istanbul 

5.gün    Istanbul – Bursa

6.gün    Bursa – Pamukkale

7.gün    Pamukkale – Antalya

8.gün    Antalya Transfer             

 

1.gün: Antalya

Antalya’ ya vardıktan sonra aQuasun rehberi tarafından karşılanacaksınız. Geliş gününde herhangi bir program mevcut değildir, yalnızca tur hakkında bilgi verilecek olup, günün geri kalan bölümü dinlenmeye ayrılmıştır.

Akşam yemeği ve geceleme Antalya’ da.  

 

2.gün: Antalya – Kuşadası

Kahvaltıdan sonra Toros Dağları’ nın etkileyici manzarası eşliğinde Efes’ e doğru yol alacağız. Turumuzun en önemli bölümünü, bu şehrin değişen tarihini gözler önüne seren Celsus Kütüphane, Tiyatro, Agora, Odeon, Hadrian Tapınağı, sütunlu liman yolu gezimiz oluşturacaktır. Bu ziyaretimizden sonra bir şehrin nasıl kurulduğunu ve antik zamanda yaşamın nasıl olduğunu hayal edebileceksiniz.   

Akşam yemeği ve geceleme Kuşadası’ nda.

Günlük km: +/- 400 km

 

3.gün: Kuşadası – Bergama – Çanakkale 

Sabahın erken saatlerinde İzmir üzerinden Bergama’ ya gideceğiz. Tamamının Berlin’ deki Bergama Müzesinde görülebilecek Zeus tapınağının zemin taşları Akropolis’ in tepelerinde bulunur. Truva Tapınağında bulunan ve Alman Arkeolog Enstitüsü tarafından restore edilen kütüphanede, 200.000 kitap bulunurmuş. Kütüphane ve Anadolu’ nun en dik Yunan Tiyatrosu, Bergama’ nın en belirgin kalıntılarıdır. Ardından kıyı yolundan harika manzara eşliğinde Truva’ ya doğru yol alacağız. Efsanevi Truva Heinrich Schliemann tarafından kazıp çıkarılmıştır. Arkeolojik kazılar bu şehrin yerleşim alanlarını ortaya çıkartmıştır ve en eski yerleşim yeri M.Ö. 3500 yıllarına aittir. Daha sonra Çanakkale’ ye doğru yola çıkacağız.     

Akşam yemeği ve geceleme Çanakkale’ de.

Günlük km: +/- 370 km

 

4.gün: Çanakkale – İstanbul

Sabah feribot ile ünlü Çanakkale Boğazı’ nı geçip, Avrupa tarafına ulaşacağız. Marmara Denizi boyunca Tekirdağ üzerinden iki kıta arasındaki şehre, İstanbul’ a, varacağız. Osmanlı Hükümdarları’ nın ikametgâh ve yönetim merkezi olan Topkapı Sarayı’ nı ziyaret edeceğiz. Birçok yapı ve hazineler bize Osmanlı Kültürü’ nün ihtişamını ve önemini gözler önüne serecek. Öğle vakitlerinde Mısır Çarşısı’ nda (Baharat Çarşısı) kısa bir mola vereceğiz. Öğleden sonra Haliç ile Marmara Denizi’ nin arasında bulunan tarihi yarımadada bulunan Hippodrom’ u (Sultan Ahmet Meydanı) ve Sultan Ahmet Camisi’ ni gezeceğiz. Yedi minareli Sultan Ahmet Camisi, yüzyıllar boyunca İstanbul’ un simgelerinden biri olmuştur. Bu caminin iç duvarlarını süsleyen çoğu el yapımı olan çiniler, İznik insanlarının şaheserleri.         

Akşam yemeği ve geceleme İstanbul’ da.

Günlük km: +/- 245 km

 

5.gün: İstanbul – Bursa

Sabah ilk olarak Ayasofya’ yı ziyaret edeceğiz. Ayasofya iki dünya dinine hizmet vermiştir, ilk olarak Yunan Ortodoks, daha sonraları İslam Dini’ ne. Öğleden sonra isteğe bağlı Boğaz Turu yapmak mümkün. Ardından Yalova üzerinden Bursa’ ya yolumuz devam edecek. Bursa, Osmanlı İmparatorluğu’ nun ilk başkentiydi. Anadolu’ da bulunanlar arasında en güzel camilerinden biri olan Büyük Cami’ yi ziyaret edeceğiz. Büyük oyma kapı, Osmanlı tarzında yapılmış önemli yapılarından biridir. Yeşil mozole, Yeşil Cami’ nin tam karşısında bulunur. Muhteşem bahçe ve türkuaz çini hatlar, heyecan verici bir resim oluşturmaktadır.                      

Akşam yemeği ve geceleme Bursa’ da.

Günlük km: +/- 200 km

 

6.gün: Bursa – Pamukkale

Kahvaltıdan sonra Kütahya üzerinden Pamukkale’ ye doğru yolumuz devam edecek. Binlerce yıldır kireçli termal kaynaklar, kar beyaz kireç tortuları oluşturmuştur. Ardından, M.Ö. ikinci yüzyılda kurulmuş olan ve yamaçta bulunan antik şehir Hierapolis’ i ziyaret edeceğiz.

Akşam yemeği ve geceleme Pamukkale ya da Denizli’ de.

Günlük km: +/- 450 km.

 

7.gün: Pamukkale – Antalya

Bugün, bir asırlık eski bir Halı örgü okulunu ziyaret edebileceğimiz Tavas’ a gideceğiz. Ardından Toros Dağları’ ndan, Türkiye’ nin ikinci derin gölü olan Tuz Gölü’ nün etrafından Antalya’ ya ulaşacağız. Antalya’ ya yaklaştığımızda, özgün bir Yörük çadırında kısa bir çay molası vereceğiz.

Akşam yemeği ve geceleme Antalya’ da.

Günlük km: +/- 300 km.

 

8.gün: Antalya havalimanına ya da otele transfer.