..
..
..
..
..
 
Anadolu Turu

 

1.gün    Pamukkale Transfer

2.gün    Pamukkale

3.gün    Pamukkale – Kuşadası 

4.gün    Kuşadası – Ayvalık

5.gün    Ayvalık – Istanbul

6.gün    Istanbul

7.gün    Istanbul

8.gün    Istanbul – Ankara

9.gün    Ankara – Kapadokya  

10.gün Kapadokya

11.gün Kapadokya – Konya – Alanya  

12.gün Antalya Transfer  

 

 

1.gün: Antalya – Pamukkale

Antalya’ ya varış, aQuasun rehberi tarafından karşılama ve Toros Dağları’ ndan Pamukkale’ ye hareket. Geliş gününde herhangi bir gezi programı mevcut değildir, sadece gezi hakkında bilgi ve dinlenmek için zaman verilir.

Akşam yemeği ve konaklama Pamukkale’ de.

Günlük km: +/-280 km

 

2.gün: Pamukkale

Kahvaltıdan sonra Pamukkale’ ye hareket. Buradaki kar beyaz kireç tortusu binlerce yıldır süren kireçli termal kaynaklar tarafından oluşmuştur. Daha sonra, ikinci yüzyılda ve dağın yamacında kurulmuş olan antik şehir Hierapolis’ i ziyaret edeceğiz. Ayrıca, içinde antik kalıntılarının da bulunduğu sıcak kaynak sulu yüzme havuzunda yüzme fırsatı.

Akşam yemeği ve konaklama Pamukkale veya Denizli’ de.

Günlük km: +/- 30 km

 

3.gün: Pamukkale – Kuşadası

Kahvaltıdan sonra Aydın’ a, etkileyici manzaraların arasından Efes’ e ulaşacağız. Bu turun en önemli bölümü, bu şehrin sürekli değişen tarihini gösteren Celsus Kütüphanesi, Tiyatro, Agora, Odeon, Hadrian Tapınağı, sütunlu Liman Yolu gezimiz oluşturmaktadır. Gezimizden sonra bir şehrin nasıl oluştuğunu ve antik zamanın yaşam şeklini hayal edeceksiniz. Gezimizin bir sonraki durağı Meryem Ana Evi’ dir. Meryem Ana’ nın hayatının geri kalan kısmını geçirdiği ve öldüğü bu yer, Katolik inancında önemli bir hac yeridir. Bülbül Dağı’ nın en yukarısındadır ve ziyaretçilere güzel bir şehir manzarası sunar.

Akşam yemeği ve konaklama Kuşadası’ nda.

Günlük km: +/- 250km

 

4.gün: Kuşadası – Ayvalık

Sabah İzmir üzerinden Bergama’ ya doğru hareket edeceğiz. Bergama, yeni ahit zamanlarında küçük Asya’ nın batısında önemli bir şehirdi. Geniş bir vadide kurulmuştur, Ege Denizi’ nden onaltı mil uzağında yer alır. İsa’ dan önceki yüzyıllarda Bergama bağımsız bir krallığın başkentiydi. Etkileyici tapınakları, kütüphane ve tıbbi becerisi Bergama’ yı kültür ve siyasi bakımdan ünlü bir merkez yapmıştır. Vahiy’ in kaleme alındığı zamanlarda, Bergama Roma İmparatorluğu’ nun bir parçası haline gelmiştir fakat konumu ve önemi nedeniyle Romalı’ lar Bergama’ yı Asya eyaletinin yönetim merkezi olarak kullanmışlardır. Tamamını Berlin’ deki Bergama Müzesinde görebileceğiniz Zeus tapınağının zemin taşları Akropolis’ in tepelerinde bulunur. Truva Tapınağında bulunan ve Alman Arkeolog Enstitüsü tarafından restore edilen kütüphanede, 200.000 kitap bulunurmuş. Kütüphane ve Anadolu’ nun en dik Yunan Tiyatrosu, Bergama’ nın en belirgin kalıntılarıdır. Ardından kıyı şeridi boyunca güzel manzaralardan Ayvalık’ a ulaşacağız. Ayvalık, Türkiye’ nin en tanınmış zeytinlerinin yetiştirildiği ve zeytinyağının üretildiği yerdir.

Akşam yemeği ve konaklama Ayvalık’ ta.

Günlük km: +/- 280 km

 

5.gün: Ayvalık – Istanbul

Sabah kahvaltıdan sonra İda Dağları’ ndan (Kaz dağları), literatürde ve arkeolojide uzun süre etkisini ve gücünü korumuş olan Truva antik şehrine, Anadolu’ nun kuzey batısına yol alacağız. Truva savaşının efsanesi, antik Yunan edebiyatının en önemli konusudur ve Homeros’ un İlyada’ sının temelini oluşturmaktadır. Truva gezimizden sonra, ünlü Çanakkale Boğazı’ nı feribot ile geçeceğiz ve Avrupa topraklarına ulaşacağız. Marmara Denizi’ nin yanında, Tekirdağ üzerinden iki kıtayı birbirine bağlayan Istanbul’ a ulaşacağız  

Akşam yemeği ve konaklama Istanbul’ da.

Günlük km +/- 450 km

 

6.gün: Istanbul

Sabahtan eski İstanbul’ un kalbi olan Sultan Ahmet bölgesini ziyaret edeceğiz. 19.yüzyıl gezginleri adına “StambouI” dedikleri eski İstanbul, Haliç’ in (Altın Boynuz) ve Marmara Denizi’ nin arasında bulunan tarihi yarımadada bulunmaktadır. Burada, Osmanlı Sultanlarına yaklaşık 400 yıl ikametgâh olarak hizmet etmiş Topkapı Sarayı’ nı ziyaret edeceğiz. Topkapı Sarayı, engin Osmanlı İmparatorluğunun sarayı, kalbiydi ve Topkapı’ da yüzlerce odada yüzlerce kadın, çocuklar, beyaz ve siyahî hizmetçileriyle mutlak hükümdar yaşardı. Ardından, inşa edilen en en etkileyici ve önemli eserlerden biri olan Ayasofya’ yı ziyaret edeceğiz. Geniş ve düz kubbesi cesur mühendislik ustalığı ile 6.yüzyılda inşa edilmiştir ve günümüzde mimarlar hala bu binadaki birçok yeniliklere şaşırırlar. Daha sonra, kiremitleri nedeniyle Mavi Cami de denilen Istanbul’ un yüce Camisi olan Sultan Ahmet Camii gezilecek. Altı minaresi ve yüce kubbeleri nedeniyle haklı olarak Ayasofya’ nın kardeşi sayılmaktadır.        

Akşam yemeği ve konaklama Istanbul’ da.

Günlük km: +/- 50 km

 

7.gün: Istanbul

Istanbul’ u serbestçe gezme ve keşfetme fırsatı. Istanbul’ daki eski, yeni hayatı keşfetme, Kapalı Çarşı' da antik veya incik boncuk alışveriş imkânı, Mısır Çarşısı (baharatlarıyla ünlü), Beyoğlu, Nişantaşi, vs.

Ya da Boğaz turuna katılmak istermisiniz?

Akşam yemeği ve konaklama Istanbul’ da.

Günlük km ---

 

8.gün: Istanbul – Ankara

Kahvaltıdan hemen sonra Ankara’ ya doğru yola çıkacağız ve öğleden sonra şehirdeki beklide en çok ziyaret edilen turizm yerlerinden biri olan Anadolu Medeniyetler Müzesini gezeceğiz. Restore edilmiş bir Osmanlı Kervansaray’ı, eski Hitit Krallığı, Asurlu Ticaret Kolonileri, eski dönem Hitit Krallıkları, Frigyalılar, Urartular ve diğer Anadolu Medeniyetlerine ait el yapımı mükemmel koleksiyonlar barındırır. Daha sonra Anıtkabir’ e, Atatürk’ ün mozolesini ziyaret edeceğiz.   

Akşam yemeği ve konaklama Ankara’ da.

Günlük km: +/- 480km

 

9.gün: Ankara – Kapadokya

Kahvaltıdan hemen sonra Türkiye’ nin başkenti Ankara’ dan ayrılacağız ve Orta Anadolu’ da bulunan Niğde, Nevşehir ve Aksaray illerinden çevrili Kapadokya adı verilen bölgeye doğru yola çıkacağız. Orijinal adı Kapatukya’ dır ve Farsça’ da “güzel atların ülkesi” anlamı taşımaktadır. Kapadokya, Hititlerin, Frigyaların, Romalıların, Bizanslıların, Selçukluların ve Osmanlıların yönetimi altına girmişlerdir. “Peri bacaları” ile ünlenmiştir. Milyonlarca yıl öncesinde volkan hareketleri sonucu arazi kül ve lav tabakası birikmesi sonucunda kısmen bazalt tabakası ile kaplanmıştı. Yağmur ve rüzgârın çarpması sonucu açığa çıkan kül ve lav aşınıp vadileri oluştururken bazalt koni şeklini almıştır. Onbinlerce yıl önce insanlar yer altı şehirlerini, kaya ve mağaralara tapınaklar oymuşlar ve Kapadokya’ nın şaşırtıcı manzarasını tamamlamışlardır. Zelve ve Paşabağlar antik kalıntılar ziyaret edilecek.

Akşam yemeği ve konaklama Kapadokya’ da.

Günlük km: +/- 380 km

  

10.gün: Kapadokya

Bölgedeki en iyi boyalı mağara kiliselerine sahip Göreme Vadisi ve açık hava müzesini gezeceğiz. Ortaçağ Ortodoks Hıristiyan rahipleri  (1000-1200) yumuşak volkanik taşlara mağaralar oymuşlar ve onları detaylı Bizans freskleriyle dekore etmişlerdir. Vadi ve Kapadokya’ da ikamet eden diğer “mağara oturanları” Hitit zamanından beri burada yaşamışlardır, fakat Göreme binlerce yıllık eski kiliseleriyle tanınır. En iyi korunmuş freskler Karanlık Kilise’ dedir. Sekiz bölümden oluşan ve en muhteşem yer altı şehrini olan Derinkuyu yer altı mağara şehrini gezeceğiz. Öğleden sonra Kapadokya’ nın muhteşem manzarasını balon ile havadan görme imkânımız olacak.

Akşam yemeği ve konaklama Kapadokya’ da.

Günlük km: +/- 50

 

11.gün: Kapadokya – Konya – Alanya

Kahvaltıdan hemen sonra Kapadokya’ yı terk edip, Aksaray’ a doğru yol alacağız. Burada Türkiye’ nin en iyi korunmuş kervansaraylarından biri olan Selçuklu Sultanhan Kervansarayı’ nda mola vereceğiz. Antalya’ ya doğru giderken, Selçuklu’ ların bir zamanlar başkenti olan Konya ziyaret edilecek. Mevlana İslam’ da en büyük şair ve mistik filozofudur; Konya’ daki türbesini ziyaret edeceğiz. Her Aralık ayında Mevlana’ nın öldüğü ve Allah’ ın rahmetine kavuştuğu “düğün gecesi” anısına hala dervişler döner. Toros Dağlarının arasından turumuzun bitiş noktası olan Alanya’ ya varıyoruz.

Akşam yemeği ve konaklama Alanya’ da.

Günlük km: +/- 620

 

12.gün: Antalya havalimanına veya otele transfer.